Zacht en royaal Leolux-design in Milaan

Algemeen 11-04
Zacht en royaal Leolux-design in Milaan

Voor Leolux is 2024 een bijzonder jaar. De Nederlandse producent werd opgericht in 1934 en viert daarmee het 90-jarig bestaan, een jubileum dat op de stand in Milaan (16-21 april) trots wordt vermeld. Het familiebedrijf besteedt aandacht aan zijn jubileum met een inspirerende re-issue van een Leolux-icoon. Verder maakt de bezoeker kennis met een zacht en royaal programma van artdirectors Studio Truly Truly.

Zacht en royaal Leolux-design in Milaan

De stand, ontworpen door Studio Truly Truly, staat in het teken van zachtheid, grote gebaren en verfijnde details. Het nieuwe aanbouwprogramma Loya heeft precies de kenmerken die daarbij horen: royaal, comfortabel en subtiel. Bovendien geeft het programma ruimte aan de expertise van de Leolux-medewerkers: het produceren en stofferen van hoogwaardige rompen, met een breed scala aan uitvoeringen en extra (comfort)opties.

Zacht en royaal Leolux-design in Milaan

Soft seasons: nieuwe Pallone-reeks

Het is precies 35 jaar geleden dat Leolux de Pallone in productie nam. De fauteuil die in 1989 door Roy de Scheemaker is ontworpen als een zwevende ballon voor het Huis van de Toekomst, blijft inspireren. Pallone diende als uitgangspunt voor een kunstcompetitie (voor een goed doel), er kwamen versies in verschillende maten en Leolux bracht inspirerende kleurenreeksen van Pallone uit. Nu is er ‘Soft Seasons’, een reeks van zes eigentijdse varianten, met kleurcombinaties die verwijzen naar de draaiing van onze planeet en de veranderingen die dat teweeg brengt (dag, nacht, de seizoenen). De composities, van de hand van Studio Truly Truly, hebben voor het eerst een zitting in een boucléstof en afwijkende voetjes ‘Novo’. De rug wordt uitgevoerd in leer.

Zacht en royaal Leolux-design in Milaan

Leolux: 90 jaar historie

Uiteraard is er tijdens de Salone 2024 aandacht voor het 90-jarige bestaan van Leolux. Het familiebedrijf dat in 1934 werd opgericht, groeide in drie generaties uit van een lokale producent tot een toonaangevende internationale speler, de Leolux Furniture Group, met zo’n 350 medewerkers. Het bedrijf produceert alle meubelen op bestelling, op twee Europese locaties: de hoofdvestiging is nog steeds te vinden in Venlo, terwijl in het Hongaarse Szolnok voornamelijk hoogwaardig stikwerk wordt verzorgd. Naast het premiummerk Leolux, produceert Leolux Furniture Group de consumentenmerken Pode (smart lifestyle) en Évidence (compact tijdloos) en het projectmerk Leolux LX.

Leolux in Milaan, Salone Internazionale del Mobile, Fiera Rho, Hal 14, stand A29