Wood Loop winnaar Circulair Chain Award 2024

Algemeen 14-03
Wood Loop winnaar Circulair Chain Award 2024

Wood Loop is uitgeroepen tot winnaar van de Circular Chain Award 2024 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) in De Vasim in Nijmegen.

Wood Loop winnaar Circulair Chain Award 2024

Staatssecretaris Vivianne Heijnen overhandigde de Award aan Dirk van Deursen die namens Koninklijke CBM een grote rol heeft gespeeld in de realisatie van Wood Loop.

Wood Loop is een ketensamenwerking tussen branchevereniging Koninklijke CBM, houtleverancier Baars & Bloemhoff en producent Unilin Panels uit Belgiƫ. Wood Loop is een branche initiatief waarbij houtleveranciers plaatmateriaal bezorgen en tegelijk volle Wood Loop kratten met houtresten mee terugnemen. De verzamelde houtresten worden hierdoor niet langer verbrand, maar gaan direct naar de plaatproducenten als grondstof voor nieuwe platen.

De Circular Awards worden toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. In de categorie Circulair Chain Award ligt de focus op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen.

Wood Loop door middel van stemmen gekozen

Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel heeft een vakjury bestaande uit gerenommeerde experts de kanshebbers gekozen. De finalisten pitchten per video vooraf en op de NCCE. Door middel van stemmen is Wood Loop als winnaar gekozen.