Winnaar FSC Design Award 2018 bekend

3-David-Sloep-met-Fuik-web-166x250

Nadat vorige week de tien finalisten van de FSC Design Award 2018 bekend werden gemaakt, is het nu alweer tijd voor het bekendmaken van de winnaar. En dat is David Sloep van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. 

Hij sleepte met zijn zitmeubel ‘Fuik’ een limited edition van zijn eigen ontwerp in de wacht. De komende tijd werkt hij onder professionele begeleiding toe naar een eindproduct dat in gelimiteerde oplage verkocht zal gaan worden.

. De jury was onder de indruk van alle inzendingen. Annemieke op ’t Hof, jurylid vanuit Staatsbosbeheer: “De inzendingen tonen heel mooi hoeveel kanten je op kan met Hollands beuken. Van de positieve eigenschappen van deze houtsoort, zoals bijvoorbeeld een hoge buigzaamheid, is door veel deelnemers dankbaar gebruikgemaakt. Gaaf om te zien!”

Fuik is een speels zitmeubel dat zich kenmerkt door haar ronde vormen en vrolijke kleuren. Het ontwerp trok de aandacht van de jury vanwege de sterke associatie die het bij hen opriep met natuur en buiten zijn. Bovendien speelde de haalbaarheid op productietechnisch gebied een rol.

"Ik ben een beetje in shock, dit had ik compleet niet verwacht! Ik vond het al een erg leuke wedstrijd om aan mee te doen, en nu krijgt ie zelfs nog een vervolg met de samenwerking rondom de limited edition. Daar kijk ik zeker naar uit.", aldus de gelukkige winnaar.

 

 

Meer over
Lees ook
finalisten FSC Design Award 2018

finalisten FSC Design Award 2018

De finalisten van de FSC Design Award 2018 zijn bekend. Ongeveer zeventig studenten in meubelmaken en verwante opleidingen namen deel aan de wedstrijd en zetten zich in om Hollands beukenhout een fris imago te geven. Het thema was dit jaar ‘Mother Nature’, waarmee de leerlingen uitgedaagd werden om zich in hun ontwerp te laten inspireren door de natuur...

Meubelmakers voor inspiratie het bos in

Meubelmakers voor inspiratie het bos in

Deze week is de tweede editie van de Nederlandse FSC Design Award van start gegaan. Meubelmakers op Nederlandse mbo-scholen worden uitgedaagd om Hollands beukenhout een fris imago te geven. De winnaar mag onder professionele begeleiding aan de slag met een limited edition van zijn of haar ontwerp. De aftrap van de wedstrijd was in het FSC-gecertificeerde...