Welke kruislijnlaser?

Als zzp’er in de bouw ben je heel nauwkeurig in je werk. Je wil jouw opdrachten tot in de puntjes uitvoeren en perfect werk afleveren. Dat is ook je visitekaartje geworden en gelukkig heb je om die reden ook veel nieuwe opdrachten gekregen. Maatvoering is voor jou heel belangrijk want: meten is weten, daar ben je mee grootgebracht.
Welke kruislijnlaser? | Meubel
Welke kruislijnlaser? | Meubel
Welke kruislijnlaser? | Meubel
Over het algemeen heb je regelmatig binnenwerk. Badkamers betegelen, tussenwandjes plaatsen, keukenvloeren leggen, dat soort werk. Tot nu toe heb je altijd gemeten met een gewone waterpas die trouwens nog van je vader is geweest, maar je krijgt steeds meer werk en het is ook preciezer werk. Je bent de waterpas ontgroeid en je bent op zoek naar perfecte kruislijnlasers.
Verschillen
Er zijn echter nogal wat verschillen tussen de ene en de andere kruislijnlaser. Allereerst de kleur. misschien is het je al opgevallen maar je kunt kiezen tussen een rode en een groene laser.
De groene laser is beter zichtbaar, vooral buiten. Als je dus veel buitenwerk hebt, aan de gevel, de kozijnen of op het dak, is dus een kruislijnlaser groen aan te raden.
De rode, die iets minder goed waarneembaar is voor de mens kun je beter niet buiten gebruiken. Voor gebruik binnenshuis is de rode echter prima en hij is ook nog voordeliger in prijs dan de groene laser. Dat komt doordat de kristallen om de laser groen te maken duurder zijn dan bij een rode kruislijn laser.
Langs de lijn
De laser geeft een duidelijke lijn aan op de plek waar jij wil werken. Waterpas, horizontaal, verticaal of haaks. Maar het efficiënte apparaat heet niet voor niets kruislijn laser en projecteert dus altijd minimaal twee lijnen. Een 2-lijnslaser projecteert het snijpunt van de twee lijnen uitsluitend op de muur. Wil je het snijpunt op de grond of op het plafond dan heb je een 3-lijns kruislijnlaser nodig. Bij het plaatsen van tussenwanden heb je een 3-lijnslaser nodig, die drie lijnen projecteert, zodat er op elk vlak omliggend een snijpunt geprojecteerd wordt. Voor nog uitgebreider werk kun je een luxueuze 360 graden laser aanschaffen waar je de hele ruimte mee kunt controleren.