Waar kijk je naar?

#interieurbouw 13-01-2021
Waar kijk je naar?

Kunstenares Susan Mertens uit Utrecht kreeg van een particuliere klant de opdracht om een versie van de Mineheart Orange Pencil op de muur van hun woonkamer te schilderen. De muurschildering meet 275 x 217 centimeter en is fantastisch gedetailleerd.
Waar kijk je naar?
Susan's klanten over het kunstwerk: "Voor ons gaat het beeld over het houden van een stijve bovenlip, maar genieten van een grap. Zo zijn we allebei als mensen. We werken allebei in een ziekenhuisomgeving, dus we worden vaak blootgesteld aan verdriet en verlies. We realiseren ons hoe belangrijk een grap kan zijn om positief te blijven en moeilijke tijden door te komen. Bovendien doen we het allebei graag op onze eigen manier. De uitdrukking van de vrouw in de Orange Pencil zegt tegen ons 'waar kijk je naar? Ik doe gewoon mijn ding!' - en daar houden we van."
Mineheart Orange Pencil is gebaseerd op een portret geschilderd rond 1540 door Agnolo Bronzino, een beroemde Italiaanse schilder. Het is getiteld A Portrait of a Young Woman and Her Little Boy, en het origineel wordt bewaard in de National Gallery of Art in Washington DC.

Bekijk hier de video