Van strips tot Bollywood-films

26-09-2022
Van strips tot Bollywood-films

Innovatief interieurmerk The Monkey Puzzle Tree heeft een gedurfde nieuwe ambachtelijke wandbekleding gelanceerd genaamd 'Blues Fantasia'. Het papier is een moderne kijk op Art Deco en contrasteert met een natuurlijke getinte textielachtergrond, gedurfde kleuren en metallic goud met een opvallende Afrikaans geïnspireerde grafische print.

Van strips tot Bollywood-films

Het ontwerp wordt in oktober 2022 gelanceerd op Decorex.

Dit nieuwste behang voor het meermaals bekroonde interieurmerk is al twee jaar in de maak en is gemaakt in samenwerking met animatiekunstenaar Josephine McYebuah.

Josephine bracht het grootste deel van haar jeugd door in Ghana en heeft verschillende invloeden, variërend van strips tot Bollywood-films en Art Deco-glamour.

Om de verbazingwekkende diepte van kleur en textuur te bereiken, is Blues Fantasia zeefdruk gedrukt op een natuurlijke getinte textielbasis. Het behang kost twee mensen vijf uur om elke run van 30m te produceren, waarbij elke kleur zorgvuldig moet worden gedroogd voordat de volgende wordt aangebracht.

De indrukwekkende schaal en levendige kleuren van 'Blues Fantasia' maken het perfect voor het creëren van een show stop feature in een grote ruimte zoals een hotel of grote hal. Een effen textielbehangcoördinaat is ook beschikbaar om naast Blues Fantasia te gebruiken, waardoor een flexibel gebruik van patroon en kleur mogelijk is.