Van sari tot tapijt

22-02-2023
Van sari tot tapijt

Opvallend in de Signature Collectie van EBRU zijn de Bohemian tapijten. High end tapijten die je kunt vergelijken met haute couture. Ware kunstwerken die alleen met het puurste vakmanschap worden vervaardigd.

Van sari tot tapijt

Deze tapijten worden handgeknoopt met 100 % gerecycled sari zijde, de prachtige kleurrijke patronen zijn ultieme showstoppers.

De Sari is het bekendste kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen in onder andere India. Kenmerkend voor de Sari zijn de intense kleuren. De oude Sari’s worden verzameld en uit elkaar gehaald, de draden worden ontrafeld en gesorteerd op kleur om vervolgens te worden hergebruikt voor de tapijten. Door dit bijzondere productieproces ontstaan er zeer exclusieve tapijten die worden vervaardigd met gerecycled materiaal.

Alle Bohemian tapijten zijn unieke stukken die iedere ruimte een zeer individueel en persoonlijk karakter geven.

Alle tapijten worden op maat gemaakt, ook verschillende vormen zijn mogelijk (ovaal, rond, rechthoek, loper, vierkant).

Een EBRU tapijt is door zijn oneindig lange levensduur haast vanzelf al duurzaam. De tapijten bevatten voornamelijk natuurlijke materialen en EBRU stelt alles in het werk om tijdens de hele productieketen van tapijten met veel respect samen te werken met al haar partners.