Van den Berg tekent voor Lucca Interiors

Gerard van den Berg
Gerard van den Berg

Ondernemers Elvis Josepha en Henry Kippers hebben gezamenlijk het interieurmerk Lucca Interiors opgericht. Opzet van het merk is om collecties en modellen te ontwikkelen in samenwerking met wisselende designers. De initiatiefnemers zijn inmiddels in zee gegaan met ontwerper Gerard van den Berg.

Gerard van den Berg
Gerard van den Berg

Van den Berg is aangetrokken om voor Lucca Interiors fauteuils, eetkamerstoelen en zitbanken te ontwerpen; de eerste meubels zijn al gepresenteerd. Josepha en Kippers menen met de opzet waar ze met Lucca Interiors voor hebben gekozen, de markt te kunnen blijven verrassen.

Elvis Josepha
Elvis Josepha

‘We staan voor meubels met een balans tussen strakke lijnen en ronde vormen, tussen hard en zachte natuurlijke materialen’, stelt Josepha. Zij noemen dat ‘design met een twist’. Gerard van den Berg geldt als een toonaangevende meubelontwerper. Zijn voorkeuren voor natuurlijke vormen en hoogwaardige materialen spreekt onder meer uit de ontwerpen die hij nu voor Lucca Interiors heeft ontwikkeld.

Henri Kippers
Henri Kippers

Lucca Interiors kies voor kleine ateliers

De collectie wordt volgens Josepha en Kippers geheel in Nederland geproduceerd. De fauteuils zijn uitgevoerd in Amerikaans walnotenhout en beschikbaar in stof en leer. Lucca Interiors kan volgens Kippers ook maatwerk leveren. ‘We kiezen voor kleine ateliers waarin producten ambachtelijk en met zorg en aandacht worden gemaakt’, aldus Kippers.

Josepha en Kippers kennen elkaar uit het vak en stellen dezelfde hoge kwaliteitseisen aan hun producten. ‘We herkenden in elkaar de grote liefde voor het ambacht’, laat Josepha in een persbericht noteren. ‘We gaan echt voor de klant, die verdient het allerbeste. Wij zijn geslaagd in onze missie als onze meubels de klassiekers van de toekomst worden.’