Trendfocus Heimtextil: duurzaamheid

20-01-2022
Beeld: Heimtextil
Beeld: Heimtextil

Ook voor het seizoen 2022/23 presenteert Spott Trends & Business voor Heimtextil met 'Next Horizon' zijn designprognose met waardevolle inspiratie en informatie. De focus ligt op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen. 

Beeld: Heimtextil
Beeld: Heimtextil

Beeld: Heimtextil

Headlam vindt de trend forecasts van Heimtextil altijd goed door te vertalen in de woontrends, ook dit jaar lichten zij daarom weer de trends van Heimtextil uit. Ze vinden deze het beste bij hen passen

Essentiële en organische tinten creëren het kleurpallet voor trend thema Deep Nature. Kruidige/ vergrijsde tonen en delicate tinten van grijsblauwe en blushroze creëren een kalm, aards kleurbeeld. Het is een terugkeer naar onze natuur met ongeverfde materialen in zandbeige en bruintinten om een langzaam vervaardigde, natuurlijke expressie te creëren.

Fotobiologie en lichtwetenschapstechnologieën creëren een nieuwe weg naar duurzamere landbouwmethoden. Blauw, rood en ultraviolet licht kunnen bijvoorbeeld de plantengroei verbeteren en het gebruik van pesticiden tot 50 procent verminderen. Deze kennis vormde de basis voor het project Grow van Studio Roosegaarde. Vanuit hier de trend Hyper Nature ontstaan. Levendige en bovennatuurlijke kleuren variëren van fris groen tot intens violet. Verloop- en vloeiende kleurpatronen zijn essentieel voor de meeslepende expressie die Hyper Nature visualiseert.

Beyond Identity is een perfecte vertaling naar wat pastel betekent. Door contrast kunnen de delicate pastelkleuren krachtig en spannend worden. Bij Beyond Identity zijn kleuren ongecontroleerd met vloeiende, vluchtige in elkaar overlopende tonen.

Empowered Identity gaat over het creëren van duurzame culturele connecties, het vernieuwen van ambachtelijke inspiratiebronnen op een gezamenlijke manier. Het versterken van identiteit helpt bij het smeden van nieuwe relaties tussen erfgoedculturen en toekomstige generaties.