Trademart en inkoopplatform Orderchamp bundelen krachten

Algemeen 18-03
Trademart en inkoopplatform Orderchamp bundelen krachten

Trademart en Orderchamp kondigen een strategische samenwerking aan om inkopers en verkopers een naadloze B2B omnichannel-ervaring te bieden.

Trademart en inkoopplatform Orderchamp bundelen krachten

Trademart en Orderchamp gaan omnichannel. Binnen de propositie ‘Trademart on Orderchamp’ kunnen retailers naast fysiek inkopen bij Trademart-showrooms ook online inkopen bij een groeiend aantal Trademart-merken en tal van inspirerende Orderchamp-merken. Trademart-merken kunnen zo hun omnichannel-ambities versterken, in de komende periode worden meer exposanten toegevoegd aan het online assortiment. Tevens krijgen Orderchamp-merken de mogelijkheid om offline een verkooplocatie in te richten in de 200.000 m² grote Trademart-locatie met inspirerende shop-in-shops om inkopers in een straal van 150 km rond Brussel te ontmoeten.

Voordelen Trademart-exposanten

Deze samenwerking biedt aanzienlijke voordelen voor zowel Trademart-exposanten die vanuit directe voorraad verkopen, als hun retail- en projectklanten die nu ook online kunnen inkopen. Los van het grotere online aanbod, kunnen de retailers met een specifieke ‘Trademart-branded user experience’ op het Orderchamp-platform makkelijk hun favoriete Trademart-merken ontdekken en inkopen. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid van offline exposanten, maar maakt hun producten ook toegankelijker voor een breder publiek.

“In het retaillandschap is de combinatie van een fysieke locatie én een digitaal platform bijzonder belangrijk. Het tastbaar maken van producten blijft cruciaal in onze sector, en tegelijkertijd willen we met onze online aanwezigheid retailers en exposanten nog makkelijker in contact brengen met elkaar. De samenwerking met Orderchamp laat ons toe om invulling te geven aan onze omnichannel strategie”, aldus Guy Stevens, ceo bij Trademart.

Orderchamp’s technologie

De ambities zijn groot. Joost Brugmans (ceo Orderchamp): “Samen met Trademart zetten we wederom een grote stap om Europese inkopers betere mogelijkheden te bieden. Orderchamp’s technologie wordt ingezet om Trademart exposanten en retailers een volledige geïntegreerde online ervaring te bieden, en onze merken en inkopers krijgen een fysieke locatie ter beschikking om omnichannel te gaan. Twee marktleiders die elkaar wederzijds versterken en de sector naar een hoger niveau tillen.”

De voordelen van deze samenwerking zijn per direct beschikbaar voor bestaande Trademart-klanten, maar ook nieuwe gebruikers zijn welkom op het platform. Trademart en Orderchamp zijn vastbesloten om samen een naadloze en innovatieve ervaring in de wereld van B2B-commerce te creëren. Deze samenwerking is een stap voorwaarts in het veranderende retailklimaat en belooft groei en gemak voor alle betrokken partijen.