Textirama Foundation voor innovaties in textiel

Textirama Foundation_persbericht

Voormalig beursorganisator Textirama, bekend van de vorig jaar verkochte textielbeurzen Intirio en MoOD/Indigo, richt Textirama Foundation op. Met deze nieuwe stichting wil Textirama innovaties in de textielsector ondersteunen en het imago van de Belgische textielindustrie versterken. De organisatie zal een startkapitaal gaan leveren voor ideeën en projecten met potentie voor innovatie. 

Textirama Foundation lanceert vanaf nu twee keer per jaar een oproep voor geschikte projecten en ideeën. Studenten en kennisinstellingen kunnen vervolgens geschikte ideeën indienen. De stichting kiest hieruit twee kandidaten, die beiden 5000 euro zullen ontvangen om het idee verder te onderzoeken. Daarnaast kunnen ook ondernemers met een project waarvoor al een prototype of conceptversie bestaat zich aanmelden. In deze categorie wordt één winnaar gekozen, die 40.000 euro zal ontvangen voor de verdere uitwerking van het concept. Je kunt je gedurende het hele jaar inschrijven. De eerste winnaars zullen in december 2019 bekend worden gemaakt. 

De deelnemers dienen hun project digitaal in, waarna ze door de jury worden uitgenodigd om het idee in een pitch verder toe te lichten. De jury bestaat uit ondernemers in de textielsectors en experts met ervaring met start-up bedrijven. Voorzitter van de jury is Piet Verhoeve, voormalig CEO van Hangar K en auteur en professor ingenieurwetenschappen aan de UGent. 

De textielsector is van oudsher traditioneel en is toe aan een nieuwe dynamiek. De Textirama Foundation gelooft dat in de huidige digitale transitie kansen schuilen voor de sector om een jonger en dynamischer imago te ontwikkelen. Zo willen zij de sector weer aantrekkelijk maken voor investeerders, jonge ondernemers en getalenteerd personeel. 

 

Thema's
Lees ook
Producenten positief in april

Producenten positief in april

Het producentenvertrouwen industrie is toegenomen in april 2019. Het vertrouwen steeg van 6,1 in maart naar 6,7 in april, meldt het CBS. Dat is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar, wat uitkomt op een producentenvertrouwen van 1. De laagste waarde werd bereikt in februari 2009 (-23,5). Sinds eind 2014 zijn er meer positieve...

Op de trein van de circulaire economie

Op de trein van de circulaire economie

Er waait een nieuwe wind door de slaapcomfortsector met veel textielinnovaties die sterk inspelen op de zich doorzettende trend van de ciruclaire economie. De innovaties kunnen het slaapcomfort verbeteren en reiken slaapcomfortspecialisten dus toegevoegde waarde aan.

Vincent van Duysen nieuwe art director Sahco

Vincent van Duysen nieuwe art director Sahco

Het Deense textielmerk Kvadrat heeft de Belgische architect en designer Vincent van Duysen en Kvadrat design manager Anna Ebbesen aangewezen als nieuw creatief team voor de productontwikkeling van het Duitse Sahco, dat zij eerder deze maand overnamen. Van Duysen wordt art director van het merk en Ebbesen, sinds 2011 werkzaam bij Kvadrat, Sahco’s design...