Tarkett maakt duurzaam bouwen toegankelijker

Tarkett maakt duurzaam bouwen toegankelijker

Tarkett introduceert Green Building Cards: kaarten die inzicht bieden in de duurzaamheidskenmerken van producten. Het bedrijf wil hiermee tegemoetkomen aan de dringende behoefte aan meer duurzaamheid in de bouw en duurzame keuzes makkelijker maken. Met de Green Building Cards biedt Tarkett architecten, ontwerpers en consultants rechtstreeks toegang tot alle informatie over producten die bijdragen aan het behalen van certificeringen voor duurzame bouwlabels.

Tarkett maakt duurzaam bouwen toegankelijker

Voor ruim 70% van de producten van Tarkett zijn de Green Building Cards beschikbaar. Op de online productpagina's zijn twee versies terug te vinden: een voor commerciƫle gebouwen en een voor woningen. De Green Building Cards geven overzichtelijk alle informatie weer over de duurzaamheidskenmerken van de producten, zoals de CO2-voetafdruk, recyclebaarheid en de bijdrage aan verschillende certificeringen voor duurzame bouwlabels zoals BREEAM, LEED en WELL.

Tarkett Circular Selection

Eerder al lanceerde Tarkett de Circular Selection: een selectie van de meest duurzame producten binnen het assortiment, waarin duurzaamheid en design samenkomen. Collecties die deel uitmaken van de Circular Selection zijn recyclebaar na gebruik en ftalaatvrij. In 2022 introduceerde Tarkett de CO2-calculator, die volledig inzicht biedt in de CO2-voetafdruk van alle vloercollecties, waaronder de end-of-life-scenario's van het product.