Tarkett lanceert gids voor ‘inclusief ontwerpen’

Vloeren & Wanden 31-01
Tarkett lanceert gids voor ‘inclusief ontwerpen’

Tarkett publiceert de gids ‘Principes voor Human Conscious Design’, met daarin handvaten en richtlijnen voor inclusief interieurontwerp.

Tarkett lanceert gids voor ‘inclusief ontwerpen’

Tarkett benadrukt dat niet alleen fysieke aspecten, zoals toegankelijkheid, van belang zijn bij het ontwerpen van een ruimte, maar ook mentale aspecten: hoe gebruikers een ruimte ervaren en hoe ze zich er voelen.

Met name in de zorg, in scholen en in werkomgevingen is het van belang om hier rekening mee te houden. Denk hierbij aan ruimtes waar men zich kan terugtrekken en aanpasbare meubels en verlichting.

De gids 'Principes voor Human Conscious Design' van Tarkett presenteert diverse oplossingen om ruimtes zo effectief mogelijk af te stemmen op zowel collectieve als individuele behoeften.

Ruimtes ontwerpen voor iedereen

Tarkett streeft ernaar om ruimtes in te richten voor iedereen. Ruimtes ontwerpen voor iedereen en tegelijkertijd rekening houden met individuele verschillen kan een uitdaging zijn maar inclusief ontwerpen hoeft niet tot compromissen te leiden. Het is belangrijk om te erkennen dat er een aanzienlijke overlap is tussen onze behoeften, of die nu neurodivers of neurotypisch zijn. Daarom richt Tarkett zich niet eenzijdig op de voorkeuren van een specifieke groep, maar past het belangrijke criteria toe, zoals één ruimte met één functie, eenvoudige navigatie en aanpasbare meubels en verlichting.

Voor de gids ‘Principes voor Human Conscious Design’, klik hier.