Strengheid, creativiteit en vakmanschap

Producten 16-04
Strengheid, creativiteit en vakmanschap

Kunst en techniek, kleur en strengheid, creativiteit en vakmanschap zijn de kostbare ingrediënten van een eeuwenoud recept dat de meester-glasblazers van VENINI elke dag door elkaar schudden om tijdloze werken te creëren met een innovatief ontwerp.

Strengheid, creativiteit en vakmanschap

Binnen de alchemie van de Murano-oven wordt gesmolten glas omgezet in tastbare objecten, die alle betovering vastleggen van een traditie die doordrenkt is van gebaren en geheime recepten. Tijdens zijn eeuwenlange reis sinds de oprichting is dit erfgoed altijd dynamisch gebleven, verrijkt door ontmoetingen met enkele van de meest gewaardeerde kunstenaars en ontwerpers op het internationale toneel, wiens creatieve visie VENINI heeft vertaald in tijdloze kunstwerken.

Strengheid, creativiteit en vakmanschap

Eerbetoon aan pulserende creativiteit

Een standvastig principe dat het bedrijf al lang definieert, wordt gevierd tijdens de Milano Design Week 2024 door middel van het concept ‘The Heart Beats’. Dit concept is een eerbetoon aan de levendige en pulserende creativiteit die de oven sinds het begin heeft bezield en sinds de eerste decennia van de 20e eeuw de samenwerking met gerenommeerde ontwerpers zoals  Carlo Scarpa, Gio Ponti en Fulvio Bianconi  heeft bevorderd. 

Strengheid, creativiteit en vakmanschap

Tijdens de Milan Design Week werden deze partnerschappen geëerd door middel van projecten die  het werk van deze ontwerpers opnieuw bekijken, eren en er inspiratie uit putten.