Stijlvol en eigentijds wonen

16-09-2019
Stijlvol en eigentijds wonen

Elk jaar verrassen interieurontwerpers, meubelfabrikanten en stylisten ons weer met nieuw woontrends en ontwerpen. Welke interieurtrends zijn in 2019 en 2020 toonaangevend? 
Stijlvol en eigentijds wonen
Welke soort meubilair - denk aan kasten, een bankstel of een eettafel stoel -, welke kleuren en welke stijlen kun je toepassen om jouw interieur stijlvol en eigentijds in te richten?

Boomstamtafel
Niets is op dit moment meer trendy dan een strakke, stoere boomstamtafel in de eetruimte te zetten. Uiteraard voorzien van een bijpassende eettafel stoel.
Vrijwel elke eetkamer stoel komt bij een boomstamtafel goed tot zijn recht. De maaltijden worden er in elk geval een stuk relaxter en ontspannener van, dat ga je meteen merken!

Vintage of led-lampen
In 2019 en 2020 maken veel huishoudens de blits met prachtige vintage gloeilampen of led-lampen. Kies als het kan voor led omdat deze lampen aanzienlijk energiezuiniger zijn dan gloeilampen.
Vintage lampen kenmerken zich doordat ze relatief groot zijn, een lampenkap ontbreekt en ze vaak aan het plafond gehangen worden aan een mooie houten of anderszins vintage lampeninstallatie. Vintage lampen komen het beste tot hun recht in de woonkamer, de keuken of in de eetkamer.

Urban jungle stijl
Een interieur in de stijl van urban jungle is dit jaar hot. Dit type interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren als groen, bruin, grijs, geel en aardetinten en vooral het gebruik van veel groene planten. Met name cactussen, grote tropische bladplanten en ook bamboe en riet passen perfect in een jungle style woonkamer.
Gebruik verder prints op de muren, kleden en gordijnen van wilde dieren als tijgers, mooie botanische prints, enzovoort, om de sfeer helemaal compleet te maken. Met meubels van hout en een rotan of rieten stoel maak je een jungle style-interieur helemaal rond!

Duurzaam, natuurvriendelijk
Een huis dat duurzaam is ingericht is ook helemaal 2019-2020. Dit soort woningen kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel natuurvriendelijke materialen, zoals duurzaam hout met FSC-logo, veel planten en natuurlijk mooie natuurlijke kleurvarianten.
Verder zijn woningen met een duurzaam karakter natuurlijk goed geïsoleerd, wordt er gebruikt gemaakt van groene energie en hebben ze een licht en open karakter door het gebruik van veel glas.

Praktisch en strak industrieel
Ten slotte is een strak, modern en praktisch vormgegeven industrieel interieur een slimme keuze. Het voordeel van dit type inrichting is dat deze er strak en eigentijds uitziet. Maar dat niet alleen: een industriële woonstijl met gebruik van veel metaal, steen en hout kan er jarenlang tegenaan en is feitelijk tijdloos.
Kijk hier voor meer inspiratie
www.pib-home.nl

Stijlvol en eigentijds wonen
Stijlvol en eigentijds wonen
Stijlvol en eigentijds wonen