Startschot voor groen buitenleven

20-03-2023
Startschot voor groen buitenleven

Tuinmeubelshop gaat tuinmeubelen van volkunststof recyclen in samenwerking met Milieu Service Nederland voor het meest groene buitenleven. Hiervoor hebben ze een overeenkomst getekend.

Startschot voor groen buitenleven

Volkunstof is een harde kunststof, gemaakt van hoogwaardig materiaal; het is waterproof en het heeft een lange levensduur. De ervaring van Tuinmeubelshop is dat veel consumenten de volkunststof tuinmeubelen vervangen voor nieuwe tuinmeubelen. "Dat heeft ons aan het denken gezet met als gevolg dat we zijn gaan brainstormen over hoe wij deze tuinmeubels op de meest duurzame en milieuvriendelijke wijze kunnen recyclen", zegt Arjan van Maren van Tuinmeubelshop.

Van Maren kwam op het idee om de producten te recyclen wanneer hun levensduur erop zit. Wanneer klanten nu een nieuwe tuinset kopen in een van hun twaalf megastores, haalt Tuinmeubelshop de oude tuinset op en zorgt ervoor dat deze weer wordt verwerkt tot grondstof. Verder wordt het mogelijk om de volkunstof meubels in te leveren bij het warehouse in Tiel.

Het groene buitenleven

Martin Heidekamp van Milieu Service Nederland: "Wij zijn ontzettend blij dat wij met Tuinmeubelshop tot een samenwerking zijn gekomen. We hopen met deze vooruitstrevende samenwerking het startschot te geven voor het meest groene buitenleven."