Solide en slank

23-09-2022
Solide en slank

Een afwisseling tussen solide en slank is het middelpunt van de nieuwe Bukowski Chair van New Works. Hier ontmoeten klassieke verwijzingen een modern idioom en ontstaat een nieuw sculpturaal object; een monumentale zetel.

Solide en slank

De stoel is gebouwd rond cirkels die elkaar ontmoeten in een klassieke geometrische constructie, maar in het ontwerp van de Bukowski-stoel is met de verhoudingen gespeeld, waardoor de stoel zijn sterke en onderscheidende expressie krijgt.

De poten vormen de basis voor zowel de constructie als de expressie van de Bukowski Chair. Een soepele, maar beslissende, verschuiving tussen solide en slank creëert de gewelfde poten van de stoel, gespeeld als een levendige dans met het materiaal.

Ondertussen geeft de balans van het gewicht naar de grond de stoel een sterk en monumentaal gevoel. Deze monumentale uitstraling maakt de stoel ideaal zowel in het gezelschap van een eettafel of een bureau, maar vooral ook in het gezelschap van zichzelf, als sculpturaal object in de ruimte.

Gecentreerd in de sculpturale structuur is een gestoffeerde zitting, waardoor het mogelijk is om verschillende looks te creëren door de combinaties van hout en textiel. De Bukowski Chair is verkrijgbaar in geolied notenhout, eiken en zwart geschilderd beukenhout - samen met een overvloed aan kwaliteitstextiel.