slaapmonitor Beddit 3.5

nb04-2018-03-10-ppVP2-slapen-45-cm-7-FC-V-web-1024x576

Apple bracht recentelijk zijn slaapmonitor Beddit 3.5 op de markt. Het gaat om een 2 millimeter dunne sensorstrip, die onder het matras wordt geplaatst en vervolgens je slaappatroon bijhoudt.

De strip houdt een groot aantal verschillende gegevens bij. Zo controleert de app iemands hartslag, ademhaling, slaaptijd en kijkt hij of iemand wel of niet snurkt. Daarnaast kan de gadget de temperatuur en vochtigheid in de slaapkamer bijhouden.

In 2017 kocht Apple Beddit, een bedrijf dat gadets ontwikkelde om iemands slaapgedrag me te meten. Apple is nu begonnen met het verkopen van zijn eerste eigen Beddit-slaapmonitor.

Thema's
Lees ook
Weten waarom iets werkt, verbetert slaapgedrag

Weten waarom iets werkt, verbetert slaapgedrag

Neurowetenschapper Els van der Helm (33) coacht mensen die slecht slapen via de app Shleep. De app is opgezet vanuit de wetenschappelijke visie: eerst kennis opdoen, daarna kijken hoe je die toepast. ‘Je bent gemotiveerder om je gedrag te veranderen als je weet waarom iets werkt’, zegt Van der Helm in de Gelderlander. ‘Dus een sessie van de app bestaat...

Cocoonen in superslim bed

Cocoonen in superslim bed

Italiaanse designers zijn al tien jaar bezig om het HiCan-bed te maken. Dit is een soort futuristische cabine waarin je kunt slapen én van entertainment kunt genieten. Ook kan het HiCan-bed de tijd bijhouden die je in bed doorbrengt en je slaapritme, je gewicht, de temperatuur en zelfs de kwaliteit van de lucht bijhouden. Aan het voeteneinde zit...