'Slaap' van Matthew Walker

Knipsel-recensie-190x300

Vroeger wisten we nog maar weinig over het belang van een goede nachtrust. Maar inmiddels krijgen slaapwetenschappers steeds meer nieuwe inzichten in wat slaap allemaal met ons doet. De nieuwste informatie op dit gebied, kregen we recentelijk van het nieuwe boek van slaapwetenschapper Matthew Walker. 

'We moeten ons recht op een goede nachtrust opnieuw opeisen', schrijft Walker. Als slaapwetenschapper en schrijver van het boek Slaap is hij tot in detail op de hoogte van het belang van slaap voor de gezondheid en ons dagelijks functioneren. Hoe wij met slaap omgaan is zorgwekkend, vindt hij. Want zijn wij ons er wel voldoende van bewust waarom wij moeten slapen?

Waarom een nacht met weinig slaap precies zo zorgwekkend is en meer, legt Walker uit in zijn boek. De redactie van vakblad Slapen bespreekt de observaties en onderzoeken van Walker in een recensie in de nieuwe Slapen.

Zou u het boek ook graag willen lezen?  Mail dan uw antwoord, samen met uw adres, vóór 1 augustus naar woonvakbladen@vakbladen.com. Uit de goede oplossingen trekken we drie winnaars. Zij ontvangen dan per post een exemplaar van het boek.

Wat is gevaarlijker: rijden met 0,8 promille alcohol in het bloed (maximaal toegestane niveau VS) of rijden na een nacht met vier uur slaap?

Rijden met 0,8 promille alcohol in het bloed

Rijden na een nacht met vier uur slaap

Het is even gevaarlijk

 

Lees meer artikelen over