Slaap als ontspanning en bron van energie

23-07-2021
Slaap als ontspanning en bron van energie

Niet alle slaap is hetzelfde. Om de energiereserves tijdens de nachtrust zo effectief mogelijk en op de juiste wijze aan te vullen, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Zo speelt de keuze van het matras, het dekbed, het klimaat in de slaapkamer en zelfs de nachtkleding een rol. Hoe precies, dat doet slaapexpert allnatura uit de doeken.  
Slaap als ontspanning en bron van energie
Wie voor een optimaal klimaat in de slaapkamer zorgt, schept de ideale voorwaarden voor een rustgevende slaap. Dit houdt in: een constante kamertemperatuur tussen 16°C en 20°C, een luchtvochtigheid van 40% tot 50% en de mogelijkheid van luchtcirculatie. Daarnaast is ook het bedklimaat van groot belang.
Het menselijk lichaam geeft immers gemiddeld ongeveer een halve liter vocht af per nacht. In geval van zware transpiratie, ziekte of midden in de zomer kan dat aanzienlijk meer zijn. Het meeste komt via de huid in het dekbed en het matras terecht. Dit kan leiden tot onaangename neveneffecten zoals koele vochtigheid in het bed, een onaangenaam slaapklimaat of - op lange termijn - zelfs tot schimmelvorming.
 
Ecologisch beddengoed
Slaapexpert allnatura biedt daarom in zijn onlineshop een compleet assortiment ecologisch beddengoed aan, dat een aangenaam en gezond, droog-warm slaapklimaat ondersteunt. Daartoe behoort een ruime keuze aan dekbedden met hoogwaardige, natuurlijke vulmaterialen. Het uitgebreide assortiment matrasbeschermers is ook ontworpen voor individueel slaapcomfort. De matrasbeschermers voorkomen dat er te veel vocht in het matras terechtkomt en geven het geabsorbeerde vocht overdag weer af aan de lucht.
 
Ligcomfort van matrassen
Voor matrassen geldt: als het ligcomfort kan worden gecombineerd met een matrastextuur die bevorderlijk is voor een goed slaapklimaat, is nachtelijke ontspanning zo goed als verzekerd. Het allnatura matrassen-assortiment is navenant uitgebreid. De talrijke verschillende modellen zijn ecologisch verantwoord en orthopedisch goed doordacht. Hier alvast een tip van de expert: voor een gezond, droog-warm slaapklimaat moet het matras het restvocht naar buiten kunnen afvoeren in de kamerlucht. Daarom mogen er geen dozen of koffers onder het bed worden opgeborgen - de bedconstructie moet aan de onderkant altijd open blijven. 

Slaap als ontspanning en bron van energie
Slaap als ontspanning en bron van energie
Slaap als ontspanning en bron van energie