Siwa is een nieuwe bank van COR

Producten 12-04
Siwa is een nieuwe bank van COR

De eilandbank Siwa is ontworpen door de studio Altherr Désile Park in Spanje en gerealiseerd door zitmeubelfabrikant COR. Het wordt voor het eerst tentoongesteld tijdens de Milan Design Week 2024.

Siwa is een nieuwe bank van COR

Siwa is de naam van een oase in de Westelijke Woestijn van Egypte. Het is ook de naam van een bank die een oase van rust belooft te midden van een hectische wereld. 

Siwa is een nieuwe bank van COR

De oorspronkelijke Oudgriekse betekenis van het woord oase is ‘een bewoonde plaats’: een plek om elkaar te ontmoeten, met elkaar om te gaan, te rusten, te ontspannen en te herstellen. Dit zijn ook aspecten die Siwa deelt met zijn naamgenoot. Zelfs de vorm van deze bank is geïnspireerd op de natuur. 

Siwa is een nieuwe bank van COR

Siwa: een loungemeubel met designattributen

Met zacht gebogen lijnen is het een harmonieus en royaal bemeten ziteiland met een organische vorm die lijkt op een waterdruppel. De rechtopstaande rug buigt ook naar binnen, waardoor een sensueel en uitnodigend effect ontstaat dat een warme omhelzing belooft. Naden die nooit volledig rechtlijnig zijn en het amorfe lichaam nog meer benadrukken, zijn een ander designhoogtepunt. Dit is geen voorbeeld van traditioneel zitmeubilair, maar een loungemeubel met uitgesproken elegante designattributen. 

De bank is verkrijgbaar als een-, twee- of meerzitsbank.