Schooljeugd helpt fabriek groen bouwen

#interieurbouw 16-06-2021
Schooljeugd helpt fabriek groen bouwen

Om de biodiversiteit in en om de nieuwe productielocatie vorm te geven werkt Uzin Utz (voorheen Unipro) onder andere samen in het project ‘AdoptIDee’ met scholieren uit groep 6 van de Haaksbergse basisschool ‘De Kameleon’.
Schooljeugd helpt fabriek groen bouwen
AdoptIDee is een initiatief van PNO Consultants en laat scholieren uit groep 6 en 7 de handen ineen slaan met innovatieve bedrijven uit Groningen en Haaksbergen. De kinderen uit groep 6 van de Haaksbergse Kameleon hebben van Uzin Utz een duidelijke probleemstelling gekregen: hoe zorgt Uzin Utz door bij bijvoorbeeld de gevels te gebruiken voor een goede ondersteuning van de biodiversiteit bij de nieuwbouw?
Tijdens de eerste bijeenkomst in de tuin van Uzin Utz Nederland werd door Manager Duurzaamheid Annette Schumer het begrip biodiversiteit uitgelegd en maakten de scholieren kennis met een 4-tal dieren die rondom ‘de groene fabriek’ van Uzin Utz leven. Het junior-innovatieteam heeft in kleine groepen deze dieren bestudeerd zodat de scholieren nu precies weten hoe deze dieren leven, wat ze eten en hoe vaak ze zich voortplanten.