Samenwerking VME Nederland en Euretco Wonen

Samenwerking_pixabay

VME Nederland en Euretco Wonen gaan maximaal samenwerken. Met de joint venture ontstaat de grootste retail serviceorganisatie voor zelfstandig ondernemers in de woon- en keukenbranche in Nederland.

Onder de naam Woon Retail Groep krijgen formules en concepten van de voorheen afzonderlijke partijen landelijk dekking. WRG kondigt in een persbericht aan dat er ‘exclusieve collecties en modellen’ ontwikkeld gaan worden. De organisatie gaat bovendien ‘de ambitie’ om een omnichannel platform en strategie te ontwikkelen. Met de schaalvergroting meent WRG aangesloten ondernemers beter dan voorheen te kunnen bedienen in de strijd om de gunst van de eindgebruikers.

Zelfstandig

De samenwerking wordt officieel per 1 juli 2019 geëffectueerd. Het bedrijf wordt statutair gevestigd in Amsterdam. De nieuwe onderneming wordt geleid door de directeuren Peter Seemann en Henk Voortman. Euretco Wonen en VME Nederland blijven juridisch en financieel volledig zelfstandig opereren. Euretco Wonen is een divisie van Euretco BV, onderdeel van EK/servicegroup in Bielefeld, Duitsland. VME Nederland maakt deel uit van de Einrichtungspartnerring VME te Bielefeld.

Thema's
Lees ook
Samenwerking HEMA en Wehkamp

Samenwerking HEMA en Wehkamp

HEMA en Wehkamp starten een samenwerking waarbij de HEMA-producten verkrijgbaar zullen zijn op Wehkamp.nl. Het is voor het eerst dat de HEMA-producten op een ander kanaal verkrijgbaar zijn dan op dat van de HEMA zelf.  HEMA maakte eerder al bekend geïnteresseerd te zijn in samenwerkingen om de groei van het bedrijf te bevorderen. Deze samenwerking...

Euretco investeert in woonformules 

Euretco investeert in woonformules 

Peter Seemann is de nieuwe directeur van Euretco Wonen. Sinds half november zit hij op de directeurspost. Sinds 1 januari zijn de besturen van Euretco en EK/Servicegroup (EK) samengevoegd. Dat betekent dat Euretco een coöperatieve structuur krijgt. Die structuur moet zorgen voor kortere lijnen en meer slagkracht. Op woongebied betekent het ruimte...