Samenwerking DDF en Ventura Projects

NYCxDESIGN2019_persbericht

Dutch Design Foundation is een samenwerking aangegaan met Ventura Projects en heeft vier ontwerpers geselecteerd voor Ventura New York - the Dutch edition. Jailla Essaïdi, Lilian van Daal, Nienke Hoogvliet en Rick Tegelaar zullen van 19 tot 22 mei te zien zijn bij de expositie Ventura New York - the Dutch edition op de International Contemporary Furniture Fair tijdens NYCxDESIGN. 

Jailla Essaiïdi is o.a. bekend door haar kogelwerende huid van spinnenwebben. Nu presenteert ze nog een materiaalvernieuwing in de vorm van Mestic, een cellulosevezel gemaakt van koeienmest dat als grondstof kan dienen voor papier, karton, bouwmateriaal, plastic en textiel. Nienke Hoogvliet besloot via een samenwerking met de Nederlandse Waterschappen om afval van deze waterschappen een nieuw leven te geven. Dat resulteerde in Kaumera, een soort absorberende alginaat. Door dit toe te voegen aan verfprocessen kan watergebruik worden verminderd. Dit resulteerde bovendien in twee nieuwe natuurlijke kleuren voor de textielindustrie.

Ontwerpster Lilian van Daal introduceert Radiolaria#1. Dit is een softseating concept, opgebouwd uit organische structuren met behulp van 3D-printing en gerecycled materiaal. Van Daal deed hiervoor langdurig onderzoek naar de mogelijkheden van structuren uit de natuur voor productinnovatie. Rick Tegelaar is o.a. bekend vanwege zijn ontwerpen voor interieurlabel MOOOI en specialiseert zich in innovatie op het gebied van esthetische vernieuwing. Hij laat tijdens NYCxDESIGN o.a. zijn nieuwste werk zien voor het B2B-merk Low&Bonar.  

Foto links: Lilian van Daal. 

Foto midden: Mees van den Ekart

Foto rechts: Lonneke van der Palen