Sahco-collectie 2024 bouwt op rijk erfgoed

Sahco-collectie 2024 bouwt op rijk erfgoed

De Sahco 2024-collectie is wild en toch rustig, emotioneel en toch samengesteld, geaard en toch revolutionair. Ze bouwt voort op zijn rijke erfgoed en herleeft en herdenkt klassieke motieven met een 21e-eeuwse mindset.

Sahco-collectie 2024 bouwt op rijk erfgoed

Net als een boeket exotische bloemen, kostbare knoppen en inheemse grassen, verbindt de collectie textiel met een eigenzinnig of subtiel karakter tot een samenhangend geheel.

Sahco-collectie 2024 bouwt op rijk erfgoed

Onder leiding van Creative Director Bengt Thornefors heeft Sahco een radicale weg ingeslagen en zijn 200-jarige erfenis geëerd, terwijl hij het Maison doordrenkt met een vleugje sensualiteit. Sahco is pionier op het gebied van de presentatie van interieur textiel, geïnspireerd door de modecultuur en de kunst, en hun interactie met interieurdesign.

Sahco-collectie 2024 bouwt op rijk erfgoed

Collectie geïnspireerd op neoclassisisme

De collectie gordijn- en meubelstoffen van 2024 is geïnspireerd op de late 18e-eerste 19e-eeuwse beweging die bekend staat als het neoclassicisme van het noorden, waarbij grandeur, ornamentatie en verfijning worden gecombineerd met een meer ingetogen Scandinavische uitdrukking van elegantie en goede smaak. Veel geliefde tropen – luipaardprints, stippen, epische bloemenprints – worden opnieuw geïnspireerd. Bedoelingen zijn serieus, resultaten speels. Kwaliteit staat voorop en duurzaamheid is vanzelfsprekend.

Het palet is geïnspireerd op het Scandinavische landschap met kleuren als dennenboom, berenbruin en gletsjerblauw, verrijkt met vlekken picknickrood, appelgroen, avondroze en citroengeel. De kern van de collectie is zwart en wit in al hun intensiteiten en tinten.