Recyclebaar plakband

#interieurbouw 24-11-2020
Recyclebaar plakband

Als het om het vast- en dichtplakken van verpakkingen gaat, biedt Ostermann duurzame alternatieven aan. Het papieren plakband REDOCOL greenline heeft een siliconenvrije, papieren draagmateriaal gemaakt van EFC gebleekte cellulose uit duurzame bosbouw. 
Recyclebaar plakband
Als het om het vast- en dichtplakken van verpakkingen gaat, biedt Ostermann duurzame alternatieven aan. Het papieren plakband REDOCOL greenline heeft een siliconenvrije, papieren draagmateriaal gemaakt van EFC gebleekte cellulose uit duurzame bosbouw. Het plakband is voorzien van een witte rubberlijm van overwegend herwinbare natuurlijke grondstoffen. Het product uit de milieuvriendelijke, duurzame REDOCOL greenline-serie is uitermate geschikt voor het vastlijmen van karton en is een betrouwbaar, rasecht alternatief voor traditioneel PVC plakband. Het plakband hoeft bij het recyclen van het karton niet van de verpakking verwijderd te worden.
Monta Biopack 860 Green line is een duurzaam plakband, dat voldoet aan verschillende eisen betreffende composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, ecotoxiteit en materiaaleigenschappen. De bio-gebaseerde folie wordt zonder fossiele grondstoffen gemaakt. De lijmkracht komt van een natuurlijke rubberlijm. Het plakband heeft een uitstekende aanvangshechting en hecht uitstekend op verschillende ondergronden, zoals folie, papier of karton. Het product is uitermate geschikt om te gebruiken in verpakkingsautomaten of een handafroller.