Branchevereniging geen gelijk

rechtspraak

Het Fachverband Matratzen Industrie krijgt geen gelijk van de Duitse rechter, meldt het Duitse blad Moebel Kultur. Zij mogen niet communiceren dat online matrassenaanbieder Bett1 met hun Bodyguard matras, een matras voor iedereen, is voorgetrokken door Stiftung Warentest, de Duitse Consumentenbond. De rechter oordeelde dat door het woord 'eenheidsmatras' te gebruiken, de branchevereniging een ontoelaatbaar waardeoordeel heeft gegeven. 

Afgelopen herfst eindigde het Bodyguard matras van Bett1 op de eerste plaats na een matrassentest van deze Duitse consumentenbond. Het gaat om een matras dat voor iedereen geschikt zou zijn. Volgens de branchevereniging bestaat een dergelijk matras niet. Volgens hen is elk mens anders en moet er per persoon een matras worden gevonden afhankelijk van iemands lichaamsbouw en slaappatroon. Bett1 vond de kritiek ontoelaatbaar en stapte naar de rechter. 

In deze zaak speelt mee dat Duitse matrasfabrikanten steeds sterker onder druk staan door online aanbieders als Bett1. 

Lees ook
Houding verkoper cruciaal voor klanttevredenheid

Houding verkoper cruciaal voor klanttevredenheid

Een positieve ervaring rond de aankoop van een matras in een speciaalzaak staat of valt bij de attitude van de verkoper. Dat meldt althans de Consumentenbond op haar site. Een kwestie van de juiste onderwerpen aansnijden en de relevante vragen stellen, meent de organisatie. ‘In een goede beddenspeciaalzaak krijg je onafhankelijk, eerlijk en nuttig...