QR-labels onder elk vloerkleed

QR-labels onder elk vloerkleed

Monasch heeft een revolutionaire stap op het gebied van transparantie en duurzaamheid aangekondigd. Door elk vloerkleed te voorzien van een unieke QR-code, krijgen klanten toegang tot uitgebreide productinformatie en het volledige verhaal achter hun aankoop. De nieuwe recycleerbare tags zijn vervaardigd door EE Labels uit Heeze.

QR-labels onder elk vloerkleed

Waar komt de wol precies vandaan? Welke producten gebruiken de spinners bij het proces van wol tot garen? En hoe ziet de productreis eruit? Met de introductie van de QR-codes onderstreept Monasch zijn toewijding aan transparantie en het delen van essentiƫle informatie met zijn klanten.

En ook niet onbelangrijk: na gebruik neemt Monasch elk vloerkleed terug zodat de waardevolle materialen kunnen worden hergebruikt.

QR-labels met luxe uitstraling

EE Labels adviseert klanten bij de materiaalkeuze voor hun branding, zo koos Monasch ervoor om hun katoenen band te vervangen door polyester. In samenwerking met Niaga (omgekeerd Again) ontwikkelde Monasch vervolgens vloerkleden die uit enkel twee materialen bestaan: wol en polyester.

De overstap leverde niet alleen een betere recyclebaarheid op maar het geweven band geeft een extra luxe uitstraling. Het polyester band en de geweven QR labels van EE Labels zijn gemaakt van gerecycleerd garen.