QO Amsterdam wint publieksprijs 'Sustainability Award'

QO Hotel

Hotel QO Amsterdam heeft de publieksprijs 'Sustainability Award' gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het hotel wist de aandacht van het stemmende publiek te vangen met hun algehele circulaire ontwerp en de integratie van de duurzame aspecten in alle delen van het hotel. 

Voor de bouw van het hotel is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zorgen de bewegende gevelpanelen voor extra isolatie en is er een hightech-kas op het dak.

Het project is verwezenlijkt door twee verschillende architecten. Mulderblauw werd geselecteerd vanwege hun specialisme in het ontwerpen van hotels en Paul de Ruiter Architects werd in de arm genomen vanwege hun kennis van duurzame architectuur.

'Er is een sterke verbinding tussen sustainability en de arhitectuur van QO: Ze werken zo volledig samen dat het haast onmogelijk is om te onderscheiden wat een beslissing vanuit het oogpunt van duurzaamheid was en wat een architecturale beslissing was', aldus Robert Mulder, architect en eigenaar van Mulderblauw. 

Vorig jaar wist dit hotel ook een aantal prijzen in de wacht te slepen. Zo won het hotel een internationale AHEAD Award voor Beste Nieuwe Urban Hotel- Newbuild en won het een SBID Design Award voor het ontwerp van bar Juniper & Kin. Ook wonnen zij eerder een Hotel Property Award voor hun duurzame concept en kwaliteitsstandaarden. 

 

Thema's
Lees ook
Genomineerden Creative Heroes Awards bekend

Genomineerden Creative Heroes Awards bekend

De genomineerden van de Creative Heroes Awards 2019 zijn bekend. Het doel van de organisatoren van deze uitreiking is het creëren van een platform voor creatievelingen die een blijvende impact voor mens, milieu en maatschappij willen realiseren. De uitreiking zal op 27 juni plaatsvinden in Amsterdam en de jury beoordeelt dan welke van de voorgedragen...

Textiel op Design District

Textiel op Design District

Design District nadert met rasse schreden en presenteert o.a. verschillende veelbelovende ontwerpers. Eén daarvan is Roos Soetekouw. Samen met Annemieke Koster presenteert zij een kleurrijke stoffencollectie voor Enschede Textielstad (foto). De stoffen zijn geproduceerd met gerecyclede garens, gerecyclede werkkleding en duurzaam katoen. Voor...

Volledig modulaire boxspring Beter Bed

Volledig modulaire boxspring Beter Bed

Beter Bed introduceert de volledig modulair ontwikkelde boxspring Element (foto). De boxspring is eenvoudig uit elkaar te halen en elk onderdeel is afzonderlijk te vervangen. Daarnaast zijn alle materialen recyclebaar, aangezien het zogenaamde mono-materialen betreft in plaats van gemengde grondstoffen.  Element is onder de noemer groen slapen...