Pleidooi voor ‘click & collect’

15-12-2020
Pleidooi voor ‘click & collect’

Branchevereniging INretail noemt het ‘essentieel’ dat click & collect ‘voor alle winkels mogelijk wordt’. De organisatie meent dat ‘thuis bestellen en ophalen bij de winkel’ de detailhandel kan helpen om de crisis te overleven.
Pleidooi voor ‘click & collect’
INretail pleit voor deze vorm van verlichting, nu de overheid een strenge lockdown heeft afgekondigd. Winkelondernemers in onder meer de woonbranche worden met hun bedrijven gezien als niet-essentieel voor het functioneren van de samenleving. Dat houdt onder meer in dat dergelijke winkels tot medio januari geen consumenten mogen ontvangen.
Met ‘click & collect’ worden volgens INretail bovendien ondernemers met een webshops ontlast voor wie de maximale capaciteit is bereikt. Volgens INretail is het op ‘een heel veilige manier’ te organiseren. Consumenten kunnen thuis producten bestellen en op een afgesproken tijdstip in de winkel hun al betaalde aankoop ophalen. Dat helpt ondernemers en verlaagt de druk op webshops.
De organisatie dringt er bovendien op aan dat supermarkten en drogisterijen niet mogen ‘gaan stunten met aanbiedingen of hun non-food assortiment uitbreiden’. Een dergelijke bepaling zou in Duitsland al gelden.
INretail heeft aangekondigd dat het de perspectieven voor ondernemers in kaart gaat brengen. Het is volgens de organisatie ‘overduidelijk’ dat de overheid met een passend pakket aan maatregelen over de brug moet komen nu de situatie zo dramatisch is gewijzigd.