Perfect complementair

02-08-2022
Perfect complementair

Nog geen 3 maanden na de instap van Saffelberg in de Calcutta Groep in april 2022, gaat de holding van Calcutta voor een eerste overname en verwerft een meerderheidsbelang in Annabel Textiles.com en Interspinning.

Perfect complementair

Bruno en Benoit Derumeaux blijven actief aan boord van Annabel en nemen daarnaast ook belangen in de Calcutta Groep. Zij blijven operationeel actief in beide textielgroepen. 

Perfect complementair

Met deze transactie zet Calcutta een behoorlijke stap richting horizontale diversificatie en biedt daarmee een sterk verbreed concept van interieurtextiel aan. Annabel weeft unieke meubelstoffen alsook stoffen voor gordijnen en decoratieve accessoires zoals kussens en plaids. De bakermat van Annabel is het weven van fluweel.

Ook Mublo bevindt zich in de scope. Mublo is een Belgisch interieur- en lifestylemerk voor meubelen en interieuraccessoires met hoogwaardige stoffering. Mublo is gekenmerkt voor stoffen met verrassende texturen en de lijnen en kleuren weerspiegelen de expertise van lokaal en Europees vakmanschap. Dankzij duurzame materialen, een eigentijdse esthetiek én rijke stoffen, drukt Mublo een unieke stempel op elk interieur.

Calcutta en Annabel zijn perfect complementair en zullen heel wat synergiën realiseren zowel aan de kostenzijde, de omzetzijde als op het vlak van de organisatie, productie en R&D.