Opening Urban Cotton Atelier

Urban Cotton Atelier

Het Urban Cotton Atelier opent op 1 december zijn deuren op de Papaverhoek 25 in Amsterdam-Noord. Urban Cotton is een platform voor creatief talent, ontstaan in 2016. In het nieuwe atelier in Amsterdam-Noord worden verschillende kunstwerken aangeboden, waaronder wandkleden, fotografie, multimediawerken en schilderijen.

Hiermee wil Urban Cotton het verhaal van de ontwerper vertellen en een betaalbaar alternatief bieden voor het aanschaffen van kunst. Alle werken zijn ontworpen door creatief talent uit het eigen netwerk van Urban Cotton. De wandkleden zijn inmiddels te bewonderen in meer dan 300 interieurwinkels in Nederland, België, Frankrijk en binnenkort ook Italië.

‘Het is onze missie om een substantiële bijdrage te leveren aan creatief talent, zodat kunstenaars kunnen leven van de kunst die zij creëren’, aldus Urban Cotton Amsterdam. Dit doen zij door kunstenaars een podium te bieden en een vast percentage van de verkochte werken direct uit te keren aan de maker. ‘Wij geven de creatieven volledige artistieke vrijheid. Elk design is als het ware een handtekening van de ontwerper.’

Thema's
Meer over