Op de vloer of op de muur

31-10-2022
Op de vloer of op de muur

Planium stelt voor de huidige herfst/winter twee texturen voor die betrekking hebben op een gloednieuw geoxideerd staal. Deze bereiken verschillende chromatische tinten en zijn verkrijgbaar in twee versies.

Op de vloer of op de muur

De eerste, geborsteld, is ijzergrijs, steengrijs of walnootkleurig. Kortom, grijstinten heel dicht bij cederbruin/hout, bruin met licht koude tinten. En in feite is het een soort metaal dat idealiter kan worden gecombineerd met hout, om af te wisselen tussen vergelijkbare kleuren, maar de ene ondoorzichtig, de andere helderder en iriserender, in een klassieke ontmoeting.

Planiummetaal wordt namelijk op de vloer gelegd, maar het kan ook op de muur worden aangebracht voor originele bekledingen.

De andere textuur die beschikbaar is voor geoxideerd staal is ‘Canvas’.

Dit is, vanwege de chromatische verzadiging, de kwintessens van de herfst, met zijn volledige bruin, een Shadowland bruin en de dubbele orthogonale satijnbehandeling – dat wil zeggen verticaal en horizontaal - waardoor het materieel behandeld is en zelfs opvalt door aan te raken.

Een staal dus verdeeld tussen warm en koud, dat ook gecombineerd kan worden met andere soorten Planium metaal voor afwerkingen: Messing, Koper en soorten bewerkt staal zoals donkere Calamine of de elektrolytisch behandelde die ‘roestvrij beton’ wordt genoemd.