Nominatie Auping voor duurzaamheidsplaquette

nb30-Auping-Recharge-Room-3-300x199

Koninklijke Auping is genomineerd voor de Koning Willem I duurzaamheidplatquette. Om vooraanstaande bedrijven die excelleren op het gebied van duurzaamheid en innovatie te belonen, reikt de Koning Willem I Stichting deze prijs elke twee jaar uit.

Koninklijke Auping startte in 1888 in Deventer en groeide uit tot een internationaal werkende producent van matrassen, bedden en bedtextiel.

Auping investeerde de voorbije jaren onder andere  in een nieuwe productielocatie, robotisering en logistieke concepten waardoor de impact van de productie op het milieu flink daalde. “In 2020 willen we alle bedrijfsprocessen, producten en diensten circulair hebben ingericht volgens de Cradle-to-Cradle-filosofie”, vertelt Ine Stultjens, Manager Brand & Communications Central.

Een goed voorbeeld is het Take Back System: bij aankoop van een nieuw matras, neemt Auping het oude in en zorgt voor recycling. Stultjens praat verder: “Een op de drie matrassen worden tegenwoordig via dit systeem teruggenomen. Een paar jaar geleden was dat nog een op de vijf. 90 procent van de grondstoffen wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld deurklinken, banken of judomatten.” Binnen twee jaar wil Auping een volledig circulair matras lanceren. Auping werkt voor de ontwikkeling hiervan samen met een andere genomineerde: DSM-Niaga.

auping.com/nl

Bron: duurzaamheid.nl/