Nieuwe recyclewetgeving verlichting

nb07-lightrec-logo

Komende zomer wordt de wettelijke regeling over recycling van verlichting uitgebreid. Niet alleen professionele lichtarmaturen, maar ook gewone consumentenarmaturen moeten dan worden aangeboden voor recycling. Sfeerlampen, leeslampen, keukenspotjes, klein of groot; alles moet worden ingezameld en gerecycled.

Voor retailers die inkopen via een of meerdere groothandels verandert er niet zo veel. Maar wel voor bedrijven die zélf lampen voor huishoudelijk gebruik of consumentenarmaturen produceren of importeren. Zij vallen straks onder de wettelijke regeling en moeten zich dus aanmelden bij LightRec Nederland voor opgave van het aantal verkochte exemplaren.

Wil je weten wat dit voor jou betekent? LightRec geeft tekst en uitleg bij de nieuwe wetgeving bij stand G1 op de Smart Lighting & Design-beurs op 7 en 8 februari 2018 in Den Bosch. (Bron/Beeld: LightRec.)

Lees meer artikelen over
Gerelateerde artikelen
Vier het voorjaar!

Vier het voorjaar!

De zon schijnt, de temperatuur gaat omhoog, het voorjaar is nu écht begonnen. Tijd om lekker naar buiten te gaan en bijvoorbeeld de Lentiade in Den Bosch te bezoeken. Op het Vestingseiland de Pettelaarse Schans presenteren op 14 en 15 april ruim 120 bedrijven van alles op het gebied van country lifestyle, fairtrade, mode, brocante, kunst, beauty,...