Nieuwe naam voor internationalisering

07-12-2022
Nieuwe naam voor internationalisering

Veertig jaar nadat Stuy Verven in 1982 het Steenwijkse ’t Anker overnam en Anker Stuy Verven ontstond, gaat het Friese bedrijf per 1 december 2022 verder onder een nieuwe naam: Anker Stuy Coatings.

Nieuwe naam voor internationalisering

‘Omdat we steeds verder internationaliseren vinden wij het voor zowel onze buitenlandse als Nederlandse klanten herkenbaarder om Verven te veranderen in Coatings’, legt commercieel directeur en mede-eigenaar Emile Stuy uit. ‘Coatings komt overal op onze labels en andere uitingen. Hierdoor zijn wij in alle landen even herkenbaar.’

‘De naam Anker Stuy blijft gewaarborgd omdat dit het krachtigste deel van ons merk is’, verduidelijkt Stuy. ‘We vinden het overigens wel belangrijk dat we internationaal onze Nederlandse roots blijven laten zien. Daarom hebben we besloten om de kleur oranje toe te voegen aan onze huisstijl, dit komt ook naar voren in het vernieuwde logo.’

Het in 1898 opgerichte Anker Stuy Coatings ontwikkelt en produceert jaarlijks voor meer dan drie miljoen liter aan verf voor de timmerindustrie, meubel- en interieurbouw en vakschilders.

Het derde generatie familiebedrijf opereert vanuit het Friese Terwispel en staat bekend om haar innovatieve en duurzame verfproducten en een hechte relatie met haar klanten.

Anker Stuy is ook internationaal actief in onder meer Engeland, Duitsland, België en Zwitserland.