Monumentaal bed op Comomeer Design Festival

De prestigieuze Rossana Orlandi Gallery maakt zijn debuut op het Comomeer Design Festival 2023 met het kunstontwerpproject LEWIT, een monumentale bedsculptuur die voortkomt uit een creatieve symbiose tussen Draga & Aurel en de eclectische architect Giuliano dell'Uva, in samenwerking met het Italiaanse textielbedrijf Somma1867.

Monumentaal bed op Comomeer Design Festival | Meubel

LEWIT is een vrijstaand meubelstuk in de open haard kamer (Sala del Camino) van Villa Olmo, een van de meest charmante historische woningen van het meer. Ontworpen en gemaakt als een driedimensionaal kunstwerk, combineert het hedendaagse smaak en esthetiek met expliciete verwijzingen naar de artistieke avant-garde van de jaren 1960 en 70.

Naam bed brengt hulde aan Sol LeWitt

Het majestueuze hars en betonnen hoofdeinde van het bed is verfraaid met metalen details. De geometrische basisvormen, het contrast met kale materialen, heldere, levendige kleuren en neonaccentlichten herinneren aan werken van de grote minimalisten, van Donald Judd en Dan Flavin tot de slimme conceptuele architecturale installaties van Sol LeWitt, aan wiens naam het bed hulde brengt.

Daarentegen hebben de kasjmier- en wollen plaid - gemaakt als een beperkte oplage voor het project door Somma1867 - een vrije, abstracte en ‘wilde’ compositie van Aurel K. Basedow.

LEWIT wordt exclusief gedistribueerd door de Rossana Orlandi Gallery.