Miljoenen plastic handvatten en ritsen bespaard

03-03-2023
Miljoenen plastic handvatten en ritsen bespaard

JYSK lanceert in maart een nieuwe verpakking en verbeterde productie voor alle ergonomische kussens uit het WELLPUR-assortiment. Daarmee bespaart JYSK elk jaar miljoenen plastic handvatten en metalen ritsen.

Miljoenen plastic handvatten en ritsen bespaard

Door het handvat in de kartonnen doos te verwerken, bespaart JYSK elk jaar 3 miljoen plastic handvatten. En door de ritsen te vervangen door een sluiting van textiel bespaart JYSK jaarlijks 1 miljoen metalen ritsen.

Miljoenen plastic handvatten en ritsen bespaard

Het vervangen van de ritsen op de kussens is mogelijk dankzij een praktische textieloplossing. Twee lagen stof overlappen elkaar en sluiten zo op elkaar aan. Om de plastic handvatten op de verkoopverpakking te verwijderen, is er een ingebouwd handvat uit de kartonnen doos gesneden.

‘Als we onnodig plastic en andere overbodige materialen uit onze verpakkingen kunnen verwijderen, moeten we dat doen. We zorgen er altijd voor dat de verpakking praktisch blijft en de producten optimaal blijft beschermen. Het nieuwe, uitgesneden kartonnen handvat is een goed voorbeeld van een verbetering die alleen maar voordelen heeft", zegt Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist bij JYSK.

Eerder verwijderde JYSK alle plastic verpakkingen van beddengoed, wat een jaarlijkse besparing van 27 miljoen plastic zakken opleverde.