Duurzaam Milaan

smurfenvaas_blad

Yksi uit Eindhoven heeft de Design Week in Milaan nog niet afgesloten. Vanaf 1 mei tot 29 juni tonen zij onder de naam Milan re-used tijdens de Yksi Expo vijftien objecten, concepten en producten die in Milaan een positieve indruk hebben achtergelaten. Het is een verzameling van producten met een focus op een circulaire en duurzame economie.

Zo zal werk getoond worden van Hanneke de Leeuw. Zij experimenteert met het recyclen van porselein en keramiek. Want waarom zou je je gebruikte borden, kopjes en vazen weggooien? Ze laat verschillende vazen en objecten zien met een organische vorm. De boodschap: we moeten onze planeet voorzichtiger gaan gebruiken. 

Ook Diederik Schneemann (Lees meer in Meubel+ 1 2019) zal er zijn werk laten zien. Deze ontwerper kenmerkt zich door zijn ontwerpen afkomstig van afgedankte verzamelingen. Een lamp van parfumflesjes, een tafel van tinnen kannen en zijn smurfenvaas (foto) zijn slechts enkele voorbeelden. 

Andere ontwerpers die bijdragen aan deze expositie zijn Laura van Wijdeven, Leif Czakal & Timm Donke, Daan Vermeer, Social Label en Lisa Tellekamp uit Nederland, Alexander Marinus uit België, Qwstion Bags uit Zwitserland en Naila Althani, Rosie Broadhead, Chiara Tommencioni Pisapia, Elissa Brunato en Nathalie Spencer van het Central Saint Martins College of Art & Design Londen. 

 

Thema's
Lees ook
Nederlands design voor mensen met beperking

Nederlands design voor mensen met beperking

Yksi Ontwerp is curator van de tentoonstelling Sin límites! die tot 7 februari te zien is in de Central de Diseño, in Matadero Madrid. De expositie laat zien hoe een achttiental Nederlandse ontwerpers mensen met een beperking helpt om die beperking om te zetten in kansen en mogelijkheden. Van hulpmiddelen voor ouderen en (top)sporters met een beperking...

Tien jaar Nederlands stoelontwerp

Tien jaar Nederlands stoelontwerp

Wat is er de afgelopen tien jaar zoal veranderd in het ontwerpen van Nederlandse stoelen? Wat is anno 2013 de stand van zaken en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen? Van 29 november tot en met 19 april 2014 is de tentoonstelling ‘De Tweede Stoelendans ’, te zien bij Yksi Expo in Eindhoven. De redactie bezocht de expositie. Deze vrijdag...