Meubels met een uniek verhaal

04-05-2021
Meubels met een uniek verhaal

Passie, liefde voor het ambacht en de natuur. Het komt allemaal samen in het merk dBodhi van oprichter Raymond Davids. Alle meubelen van dBodhi hebben hun eigen unieke verhaal en worden met respect voor mens en natuur gecreëerd. Dit verhaal wordt door steeds meer exclusieve partners in zowel binnen- als buitenland gedeeld.  
Meubels met een uniek verhaal
dBodhi is Sanskriet voor ‘verlichting’ en daar heeft de oprichter, Raymond Davids, zich aan gekoppeld in 2007. Zijn doel met dBodhi is behalve duurzame meubels op de markt te brengen ook een groene toekomst te creëren voor iedereen. Tot zijn 38e levensjaar was Davids werkzaam in de bloemenbranche, tot hij rond het jaar 2000 een winkel in Krommenie overnam die was gespecialiseerd in meubels van teak hout.
Dit teak hout en het maakproces van de meubels fascineerde hem zo enorm, dat hij besloot om vervolgens af te reizen naar de oorsprong: Indonesië. “Het was een sprong in het diepe, waar ik echter nog geen moment spijt van heb gehad”, zo vertelt de ondernemer. “In Indonesië kon ik mijn eigen meubelcollecties maken en deze importeren naar Nederland. Groot voordeel was dat ik eigenhandig de kwaliteit van het meubilair en het hout tot in de details kon waarborgen.”
 
Enorm veel potentieel
De oorsprong van het hout is al een verhaal op zichzelf. Het teak hout wordt namelijk gebruikt voor het bouwen van huizen in Oost-Java, Indonesië. Wanneer de huizen afgebroken worden, verzamelt dBodhi al het houtwerk inclusief nagels, barsten en verfschilfers. Achter dit ruwe materiaal gaat namelijk enorm veel potentieel schuil. Plaatselijke vakmannen strippen het hout, zodat de kern weer zichtbaar wordt. Geen grote machines, wel traditionele technieken en kennis transformeren dit hout tot de meubelen van dBodhi. Puur handwerk dus. Dit levert bijzondere teakhouten meubelen op, volgens de hoogste ecologische standaard. “Ons reclaimed hout is vele malen duurzamer dan welke andere houtsoort dan ook”, bevestigt de eigenaar. “Het is niet voor niets dat we als een van de eerste ondernemingen een FSC-keurmerk wisten te bemachtigen.”

Lees het bijzondere verhaal over dBodhi in Meubel+ nr 4.

Meubels met een uniek verhaal