Meubelmaker Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Algemeen 02-04
Meubelmaker Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Er is een nieuwe toekomst voor Pastoe dankzij een overname door een joint venture tussen lifestylemerk Moooi en RSGA Design, bestaande uit Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte. Op 29 maart 2024 hebben Moooi en RSGA Design met curator mr. Bas van Dijen van Okkerse & Schop Advocaten namens de boedel van Pastoe finale overeenstemming bereikt over de genoemde overname.

Meubelmaker Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Moooi en RSGA Design erkennen het enorme potentieel om het merk Pastoe en zijn unieke collectie nieuw leven in te blazen onder hun gezamenlijke vlag in de vorm van de nieuwe entiteit Pastoe Furniture. In de komende periode zal intensief worden gewerkt aan het optimaliseren van de collectie en het herstarten van de productie in een aangepaste vorm. De distributie zal plaatsvinden via de bestaande kanalen van zowel Moooi als RSGA Design.

Meubelmaker Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Het is een harde waarheid dat een faillissement altijd schade met zich meebrengt. Moooi en RSGA Design zijn zich hiervan terdege bewust en zullen zich waar mogelijk inspannen om in overleg te treden met de betrokken partijen.

Meubelmaker Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Vormgeven van de toekomst

In een verklaring benadrukt Robin Bevers, CEO van Moooi, het belang van het respecteren van het verleden bij het vormgeven van de toekomst. “Bij Moooi streven we er altijd naar om met respect voor het verleden de toekomst tegemoet te treden. We willen de metaforen van gisteren verbinden met die van morgen, en zo tijdloze creatieve luxe scheppen. Pastoe is een belangrijk merk met een rijke historie. Wij zijn verheugd dat we samen met onze partners van RSGA Design, Pastoe hebben weten te behouden voor Nederland en voor de wereld.”

RSGA Design oprichter Titus Darley: “Pastoe is een Oer-Nederlands merk met internationale allure. Het is een verrijking van ons portfolio van sterke designmerken. Door de samenwerking met Moooi zijn we in staat om Pastoe weer gezond te maken zodat het weer de positie krijgt die deze unieke meubelcollectie verdient.”

Groeikansen Pastoe

“Met de samenwerking van Moooi en RSGA Design ontstaat een krachtige combinatie die verkoop van Pastoe meubelen over de gehele wereld mogelijk maakt. Dit geeft nieuwe mogelijkheden en duidelijke groeikansen voor het merk”, aldus een enthousiaste Darley.

Moooi en RSGA Design zullen op korte termijn verschillende stakeholders (zoals leveranciers, consumenten en dealers) separaat informeren over de nieuwe situatie en de eventuele gevolgen. De overname van Pastoe door Moooi en RSGA Design markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze Nederlandse designlegende, en belooft een spannende toekomst vol mogelijkheden voor liefhebbers van kwalitatief hoogwaardig en tijdloos design.