Met een druk op de knop

Fabrikant Luxaflex biedt eindgebruikers de mogelijkheid om de aankoop van gordijnstoffen van het bedrijf te combineren met de aanschaf van PowerView Motorisation. Dit smart home systeem stelt de consument in staat om de raamdecoratie volautomatisch te laten bewegen naar elke door de gebruiker vooraf ingestelde positie. Dat kan van één enkel raam tot alle ramen in het huis. 
Met een druk op de knop | Meubel
Met een druk op de knop | Meubel
Met een druk op de knop | Meubel
Het systeem werkt onder andere met Apple Home Kit, Amazon Alexa, Google Home en Nest. En verder ook als losse app of afstandsbediening. De consument hoeft het systeem slechts te activeren, zonder verdere actie te ondernemen. Het systeem brengt gordijnen vervolgens volautomatisch in de gewenste stand. Door te kiezen uit de diverse modellen rail of roede, kan PowerView Motorisation zodanig worden samengesteld dat het systeem volledig aansluit bij de stijl van het interieur. De rail is volgens de fabrikant verkrijgbaar in wit, zilver en zwart. De roede is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. De rail is naar keuze gebogen leverbaar, in een toog- of in een boogvorm. De 24 volts motor hangt, inclusief PowerView ontvanger, aan de rail en wordt altijd uitgevoerd in de kleur wit. PowerView Motorisation wordt geleverd met zowel motor als aansturing en uitsluitend in combinatie met gordijnstoffen van Luxaflex.

Kamerhoog
Gordijnen accentueren niet alleen de raampartijen en brengen een ‘warme sfeer’. Deze vorm van raamdecoratie levert bovendien een bijdrage, meent Luxaflex, ‘aan een goede akoestiek’. Het bedrijf voert naar eigen zeggen 128 stoffen in diverse kwaliteiten. Daar vallen ook de kwaliteiten onder van de Elegant Wonen Vouwgordijnen collectie. Het kleurenspectrum is uitgebreid met tinten die passen in het ‘actuele textielbeeld’ en met velvet ‘Vayen’ en black-out ‘Harper’. Daarmee kan de retailer, aldus het bedrijf, ‘voldoen aan elke behoefte’. Het kleurnummer van de stof blijft overigens gelijk bij een gordijn en vouwgordijn.
Alle Luxaflex gordijnstoffen zijn kamerhoog, geeft het bedrijf aan. Dat wil zeggen dat de stof in de breedte geweven is. ‘Bij kamerhoge stoffen is de hoogtemaat gebonden aan de maat van de stof. Deze is bij gordijnstoffen van Luxaflex vrijwel altijd 300 cm. Voor de afwerking van naden en plooien is ongeveer 20 cm nodig, de effectieve maximale hoogte is dan 280 cm. Tegen een meerprijs kunnen banen worden aangezet, zodat de stof hoger geleverd kan worden’, meldt de fabrikant.

Geplooide gordijnen
Plooien zorgen ervoor dat een gordijn mooi valt, geeft het bedrijf aan. Er kan een keuze worden gemaakt uit een enkele en/of een dubbele plooi oftewel de vlinderplooi. ‘Voor een optimaal resultaat’ adviseert de fabrikant ‘stuggere stoffen in combinatie met een retourplooi te confectioneren. Gordijnen met een retourplooi hangen altijd onder de rail’. Een strakke plooi kan worden gerealiseerd door een ‘waveband’ te gebruiken. Hierdoor valt het gordijn soepel in de plooi en ontstaat er een zogeheten golfeffect waarbij het gordijn onder de rail doorloopt. ‘Omdat de plooien gelijkmatig over de hele lengte van de stof vallen geven ze een vriendelijke, zachte uitstraling. Deze vorm van confectie wordt daarom steeds vaker gekozen en zeker niet alleen in moderne interieurs. Een bijkomend voordeel van deze confectie is het smalle stofpakket’, is de boodschap aan de vakhandel. Als extra opties geldt dat ‘elk gordijn naar wens kan worden gevoerd voor bijvoorbeeld extra zonwering’. En dat elk gordijn is uit te voeren met een loodveter, een enkele- of met een dubbele zoom.