Mensen in de provincie Limburg slapen steeds minder goed

Vakbladen.com-Slapen-Slapende-vrouw-300x200

Inwoners van de provincie Limburg slapen steeds minder goed. Het aantal mensen met slaapproblemen neemt fors toe en bezoeken ziekenhuizen die er steeds meer werk door krijgen.

Op de website van De Limburger staat over dit onderwerp. Er wordt volgens het nieuwsmedium gesproken door sommigen over een verdubbeling van personen die te maken hebben met slaapproblemen.

De meeste mensen die worden behandeld voor slaapproblemen hebben moeite om in of door te slapen. Het te vroeg wakker worden (insomnie). Of ze hebben te kampen met snurken en slaapapneu (ademstops).

In 2017 meldden zich in het St. Jans Gasthuis in Weert 510 patiënten met slaapapneu. In 2018 zijn dat er nu al 271. In 2013 waren in dit ziekenhuis ‘slechts’ 293 patiënten in behandeling voor genezing van de genoemde aandoening.

Het is op dit moment onbekend waarom er in Limburg meer mensen worden aangemeld bij ziekenhuizen voor onderzoeken naar hun slaapproblemen. Ook of dit wordt veroorzaakt door de stijging van het aantal mensen met slaapstoornissen in deze provincie is onduidelijk. Het kan zijn dat huisartsen meer mensen met deze problematiek doorverwijzen naar ziekenhuizen.

In maart is in de Maastrichtse De Reinaert Kliniek een aparte afdeling open gegaan. Hier worden mensen behandeld met apneu- en snurkproblemen. In dezelfde maand kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met cijfers naar buiten dat een vierde deel van inwoners van Limburg van 12 jaar en ouder last heeft van slaapproblemen.

 

Lees ook
Aantal faillissementen daalt

Aantal faillissementen daalt

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen, meldt het CBS. In mei zijn er 19 bedrijven minder failliet verklaard dan in april. Na een dalende trend van van 2013 tot 2018 wisselen perioden van stijgingen en dalingen in faillissementen elkaar nu af. In totaal werden er deze maand 259 bedrijven failliet verklaard. Het grootste aantal faillissementen...

Groei omzet groothandels

Groei omzet groothandels

Groothandels behaalden in het eerste kwartaal van 2019 ruim 3% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het CBS. Ten opzichte van de laatste drie kwartalen van 2018 is de hoogte van de omzetgroei iets gedaald. Desondanks is er sinds het derde kwartaal van 2015 wel sprake van groei in deze sector. De omzet voor groothandels in Non-Food...

Omzet transportsector stijgt

Omzet transportsector stijgt

De omzet van de transportsector neemt in het eerste kwartaal van 2019 met 4,6% toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, meldt het CBS. Vooral koeriersbedrijven zetten dit kwartaal meer om. Deze bedrijven behaalden een omzetgroei van 13,2%. Dit kwam vooral door de sterke groei van de internetverkopen. De omzet van het goederenwegvervoer...