Meer zicht én meer draagvermogen

05-10-2022
Meer zicht én meer draagvermogen

Nu bij Motrac verkrijgbaar: nieuw ontworpen heavy duty hefmasten voor Linde R14 HD tot R25 reachtrucks met een capaciteit van 1,4 tot 2,5 ton. Deze masten geven de chauffeurs een beter zicht op de last en de omgeving én hebben een groter restdraagvermogen, zodat de trucks de pallets snel en veilig kunnen verplaatsen op hefhoogtes tot 15 meter.

Meer zicht én meer draagvermogen

De mast is breder dan van de vorige modellen en de designers konden de dwarstraversen die vroeger nodig waren weglaten. Dit levert aanzienlijk meer zicht tussen de mastdelen op, wat weer het zicht op de vorken aanzienlijk verbetert. Afhankelijk van het type en de uitvoering van de mast wordt het gezichtsveld van de chauffeur met tot 27 procent vergroot.

De geoptimaliseerde vormgeving van de bovenste dwarstraverse verbetert ook het zicht naar boven, zodat de chauffeur de vorken beter kan zien en dus kan manouveren bij het oppakken en plaatsen op hoge hefhoogtes.

De nieuwe mast maakt ook een optimaal zicht op de werkomgeving mogelijk, omdat hij in een gunstiger stand op het voertuig is gemonteerd.

De trucklengte is ongewijzigd gebleven, zodat de reachtrucks zoals gewoonlijk in smalle magazijngangen kunnen manoeuvreren.