Meer gecertificeerd bos

FSC-Inventory_Copyright-Nicolas-Guyot-250x167

Tijdens de FSC® Business Encounter in Gabon hebben 50 marktpartijen en FSC gezamenlijk een actieplan opgesteld om te komen tot een verdubbeling van het areaal FSC-gecertificeerd bos in de regio. Er werd deelgenomen door zowel houtkopers uit Europa als houtaanbieders uit de regio Congo Bekken.

De deelnemers hebben open kunnen spreken over de toekomst van de bossen in de Congo Bekken en hebben de uitdagingen van verantwoord bosbeheer in kaart gebracht. Men hoopt met dit actieplan verantwoord bosbeheer te stimuleren.

Patrizia Gregori, Hoofd van het Environmental Cluster van de SNCF (Franse Spoorwegen) benadrukt de klimaat- en bosbeschermingswaarde van gecertificeerd hout: “Bij SNCF kiezen we voor hout in onze projecten omdat dit het meest milieuvriendelijke materiaal is. Wij geven daarbij de voorkeur aan tropisch hout dat legaal en duurzaam wordt geoogst en ondersteunen daarom FSC-certificering.”

 

 

Thema's
Lees ook
Oplaadbare accu Luxaflex

Oplaadbare accu Luxaflex

Luxaflex introduceert de oplaadbare accu LI-ion pack als nieuwe energiebron bij het slimme bedieningssysteem PowerView® Motorisation. Door deze nieuwe accu wordt de gebruiksduur van de energiebron bij grotere, zwaardere jaloezieën verlengd naar negen tot twaalf maanden. Tot op heden werkte PowerView® Motorisation uitsluitend op AA-batterijen,...

Duurzaam hout

Duurzaam hout

De organisatie Probos werkt aan een actueel overzicht van het aandeel duurzaam geproduceerd hout op de Nederlandse markt. Het onderzoek wordt sinds 2005 elke twee tot drie jaar herhaald. De huidige studie spitst zich toe op het jaar 2017. De uitkomsten van de huidige inventarisatie worden komend najaar verwacht. Probos voert de marktmeting naar het...