Meer belangstelling voor ledikanten

03-02-2021
Meer belangstelling voor ledikanten

Boxsprings domineren weliswaar de markt, maar de belangstelling voor ledikanten en specifiek houten exemplaren lijkt toe te nemen. Onder meer omdat ledikanten makkelijk zijn aan te passen en minder zwaar en volumineus zijn.
Meer belangstelling voor ledikanten
“Hout staat gevoelsmatig dichter bij de natuur dan staal, dat is wat mensen meer en meer aanspreekt”, zegt Ward van Zandvoort. Hij richt zich met zijn merk Loof op designbedden in het hogere prijssegment. Ook Jilt Prins, directeur van Frans Bijnen Meubelen, stelt de ontwikkeling vast. Hij laat weten dat natuurlijke kleuren het meest gevraagd worden bij Zondag’s Meubelen, een tak van Bijnen die zich richt op bedden en andere slaapkamermeubels. “De vraag past in de bredere eco-trend, kijk bijvoorbeeld naar de groei van bio-producten in de supermarkt.”
 Ledikanten sowieso hygiënischer
Directeur Koert van Os van Van Os Slaapkamers ziet de vraag groeien naar losse houten hoofdborden door consumenten die gebruik maken van een boxspring. Hij voert daarvoor als verklaring aan dat consumenten van mening zijn dat originele hoofdborden van een boxspring stof aantrekken. Dat wordt beoordeeld als niet hygiënisch. Van Os meent dat ledikanten sowieso hygiënischer zijn omdat er meer ruimte onder het bed zit dan onder boxsprings. Nu winkels vanwege de beperkingen van het coronabeleid gesloten zijn, wil Van Os de fotografie op zijn site aanpassen en verfrissen. “We zien de omzet stijgen van de modellen waarvan we nieuwe sfeervolle beelden hebben geplaatst.”

Lees het volledige artikel in Meubel+ nr 1 2021

Meer belangstelling voor ledikanten