Medal of Excellence voor HMC-student

Medal of Excellence voor HMC-student

HMC-student Koen van Ast wint Medal of Excellence bij EuroSkills 2023! Na twee overwinningen op nationaal niveau tijdens Skills the Finals wordt HMC-student Koen van Ast in een zeer sterk internationaal deelnemersveld knap vijfde van Europa én wint hij een Medal of Excellence voor zijn excellente prestatie.

Medal of Excellence voor HMC-student

Van 5 t/m 9 september vond de achtste editie van de EuroSkills-wedstrijd plaats in Gdansk, Polen.

Koen had begin dit jaar voor de tweede keer de nationale titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ gewonnen tijdens Skills the Finals, onderdeel van WorldSkills Netherlands. Hiermee had hij zich gekwalificeerd voor een plek bij EuroSkills. In drie wedstrijddagen is Koen aan de slag gegaan met de wedstrijdopdracht; het maken van een kastje. Uiteraard voorzien van de hoogste eisen aangezien het hier om de beste jong professionals van Europa gaat. Koen had hierbij concurrentie van 13 andere deelnemers uit Europa.

Medal of Excellence

Na drie intensieve dagen zat de wedstrijd erop. Zaterdagavond 9 september was de grote prijsuitreiking. Koen werd 5de en won daarbij een Medal of Excellence voor zijn excellente prestatie. En of het een prestatie is! Het HMC is ontzettend trots op Koen!