Match je raamdecoratie bij je interieurstijl

Je hebt de ideale inrichting van je woonkamer gevonden en het enige wat nog ontbreekt is de raambekleding. Soms is het lastig in te schatten wat mooi staat. Veneta helpt je om je raamdecoratie te matchen met je interieurstijl door verschillende stijlen aan te halen! 
Match je raamdecoratie bij je interieurstijl | Meubel
Match je raamdecoratie bij je interieurstijl | Meubel
Urban Jungle
Het belangrijkste in een urban jungle bij de inrichting van je woonkamer zijn de planten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft kamerplanten. Combineer cactussen, pannenkoekplanten en de bananenplant. De urban jungle is niet alleen toepasselijk in een woonkamer, ook in de badkamer en slaapkamer past deze interieurstijl goed. Met de juiste raamdecoratie maak je het helemaal af. Gordijnen geven de ruimte veel sfeer, maar shutters of houten jaloezieën maken je interieur ook echt af door het gebruik van natuurlijke materialen.

Industrieel interieur
Een industrieel interieur wordt ook wel omschreven als een stoer interieur. Kenmerkend zijn ruwe onafgewerkte materialen, grove meubelstukken en combinaties tussen hout, metaal en beton. De kleuren zwart, grijs en tinten hout komen veel terug. De meest industriële uitstraling krijg je door aluminium jaloezieën, deze zorgen voor een strakke en moderne look. Ook gordijnen zijn een goede aanvulling, ga dan wel voor donkere gordijnen met waveplooi.

Landelijk interieur
In een landelijk interieur staan natuurlijke elementen centraal. Met name hout en steen komen veel terug. In de keuken staat een groot fornuis en er liggen relatief grote tegels op de grond. Raambekleding die hier erg goed bij past zijn shutters. Doordat deze verstelbaar zijn is het mogelijk je eigen privacy en lichtinval te bepalen.

Scandinavisch interieur
Het Scandinavische interieur staat bekend om de rust, comfort en strakke lijnen, in combinatie met duurzame materialen. Wit staat centraal en dit wordt onder andere aangevuld met verschillende kamerplanten. Het is vaak erg netjes en simpel qua accessoires. Wat betreft raamdecoratie zijn er verschillende opties. Ga voor gordijnen als je extra sfeer wilt creëren, onder andere vitrages en inbetweens zijn erg stijlvol. Omdat wit de hoofdkleur is in het Scandinavisch interieur zijn shutters ook erg bijpassend, helemaal omdat je hiermee ook perfect je lichtinval kunt regelen.

Kijk dus goed naar wat voor interieur je hebt en pas hier je raambekleding op aan!