Massief houten tafels van ØDE Design

11-04-2023
Massief houten tafels van ØDE Design

Het nieuwe Nederlandse merk ØDE Design lanceert tijdens Masterly Milaan 2023 een eerste collectie hoogwaardige, massief houten tafels.

Massief houten tafels van ØDE Design

De collectie bestaat uit vier unieke ontwerpen: tafels met een verhaal, waar je de verbinding voelt met de natuur en met elkaar. Verbinding staat centraal bij ØDE, alle tafels zijn door middel van speciale verbindingstechnieken in elkaar gezet, waardoor geen schroef zichtbaar is.

Massief houten tafels van ØDE Design

De tafels Otoko en Josei zijn ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten. Op het eerste oog lijken de tafels gelijk, echter is Otoko de masculine variant en Josei de feminine uitvoering. Bij Otoko zijn de verbindingselementen en het tafelblad namelijk rechthoekig terwijl Josei zich kenmerkt door het gebruik van zachte, feminiene contouren. Het basisontwerp van deze tafels is geïnspireerd op Japanse houtverbindingen, zoals te zien in schrijnen en tempels.

Massief houten tafels van ØDE Design

Ontworpen voor ØDE Design

De tafels Rhythm en De Stijl zijn voor ØDE Design ontworpen door Julius Taminiau Architects. De minimalistische ontwerpbenadering van Julius Taminiau komt optimaal naar voren in De Stijl. De tafel ademt elegantie, speelt met zwaartekracht en straalt finesse uit.

In de Rhythm tafel komt het ritme van de natuur, muziek en architectuur samen. Een ontwerp dat je gedachten doet afdwalen, doordat er zoveel manieren zijn om ernaar te kijken.