Lijnen met spanning

04-10-2022
Lijnen met spanning

De nieuwe fauteuil Kudo van LeoLux heeft naast comfort ook zijn charmes door de keuze voor stijlvolle stoffen. Het ontwerp verenigt eenvoud met veelzijdigheid en een ontspannend zitcomfort om straks heerlijke avonden bij de open haard te spenderen.

Lijnen met spanning

De manier waarop het riante zitkussen verspringt ten opzichte van schaal was voor ontwerpers Florian Kallus en Sebastian Schneider van studio KaschKasch hét idee waarop ze het ontwerp van hun eerste loungefauteuil voor Leolux moesten baseren.

Lijnen met spanning

Het Keulse duo probeert vormen te reduceren tot de puurste essentie. Maar dan wel zonder de intuïtieve bruikbaarheid én de aantrekkingskracht van een product uit het oog te verliezen. Bij Kudo zie je dat heel duidelijk terug in de schaal. Elke lijn heeft een bepaalde spanning. Ze zijn niet zo recht als je op het eerste gezicht zou denken. Zo krijgt het ontwerp diepte en ontstaat de ruimte voor een heerlijk zitcomfort.

Het blad van 15 mm veiligheidsglas van de nieuwe, transparante tafelserie Dice van Studio Truly Truly geeft je een mooie blik op het asymmetrische onderstel en geeft een speelse touch aan je interieur. Strak maar toch playful, oftewel de perfecte tafel om smaakverschillen te voorkomen. Standaard wordt het geleverd in verchroomd staal, maar je kunt ook kiezen voor een lakkleur of een poedercoating, voor ieder wat wils.